Svibanj – mjesec zaštite od požara 2022

Drage kolegice, dragi kolege,

U INA Grupi se tradicionalno tijekom svibnja posebna pozornost posvećuje zaštiti od požara, a posebice na dan 4. svibnja kada se prigodno obilježava i Dan sv. Florijana, zaštitnika hrvatskih vatrogasaca.

I ove godine u uvjetima pandemije COVID-19 u društvima INA Grupe tijekom svibnja – mjeseca zaštite od požara, provodit će se aktivnosti prilagođenog opsega u skladu s važećim mjerama i uputama Vlade RH i Stožera civilne zaštite RH, vezanima za sprječavanje širenja zaraze, usvojenima i provedenima u cijeloj INA Grupi.

U skladu s epidemiološkim mjerama na teritoriju RH i INA Grupe, Odlukom o planu i programu aktivnosti za mjesec zaštite od požara završna pokazna vatrogasna vježba na razini INA Grupe ponovno se ove godine neće održati, ali će se provoditi planirane aktivnosti prilagođenog opsega.

Kroz edukativne i informativne aktivnosti u cijeloj INA Grupi, koristeći nove multimedijske alate, MS Teams, intranet i druge oblike komunikacije na daljinu, ističe se važnost prevencije, a posebice edukacije i treninga svih zaposlenika u cilju prevencije nastanka i širenja požara.

Poštujmo sve mjere zaštite od požara i u uvjetima „novog normalnog“, kako na radnom mjestu, tako i u privatnom životu i tako spriječimo da do požara dođe – pročitajte priloženi letak i podsjetite se što učiniti u slučaju požara.

 

Održivi razvoj i zaštita zdravlja, sigurnosti i okoliša